Arkiver

Marianne Davidsen-Nielsen: Fra terapi til bøn

Podcast nr. 8 i podcastserien “Nærdødsoplevelser og livsfortællinger”. Forfatter og psykoterapeut Marianne Davidsen-Nielsen fortæller om hendes terapeutiske tilgang til angst, hvordan man kan forholde sig til døden, og hvordan bøn giver mening i hendes liv. Podcasten slutter med en meditation over hjertebønnen: “Herre Jesus Kristus, forbarm dig over mig”.

Læs mere »

Mette Thygesens nærdødsoplevelse

Som 14-årig var Mette Thygesen udsat for en rideulykke og lå flere dage i koma. Hun oplevede at  forlade kroppen og blive draget mod et lys. Der fik hun besked om at vende tilbage og  “fortælle, hvad hun så”.  Herefter så Mette en række parallelle verdener styret af griskhed, uærlighed og begær.  Mette  har etableret den første gruppe af nærdødsoplevere i Danmark,  hvor deltagerne kan dele deres erfaringer. Se hjemmesiden ndo.dk for mere information.

Læs mere »

Stefan Green Meinel – Sjæl og Eksistens

Hvordan kan sjælen få mere plads? Det giver forfatteren og gestaltterapeuten Stefan Green Meinel svar på i sin bog: ”Sjæl og Eksistens” (2023). En bog, der beskriver, hvordan man som menneske kan leve mere autentisk ved at vedkende sig sine grundfølelser: Grundfølelser, der er et resultat af sjælens møde med eksistensen.

Læs mere »

Karl Mejlhofs drøm

I 2022 havde Karl Mejlhof en sælsom drøm om sin fætter Gunnar fra Sverige. I drømmen ligger Gunnar i en hospitalsseng med et slemt sår på højre hofte. Næste eftermiddag ringer Gunnars kone. Gunnar var blevet indlagt dagen før efter en faldulykke, og var død om natten. Oplevelsen har givet Karl Mejlhof flere spørgsmål end svar.

Læs mere »

Netkas nærdødsoplevelse

Som 16-årig blev Netka Elisabeth Bach kørt ned af en lastbil. I hendes nærdødsoplevelse oplevede hun et kæmpe hvidt lys, en stærk kærlighed – og en stemme, der fortalte, at det ikke var hendes tur endnu.

Læs mere »
Skumring i Frederiksberg Have

Nærdødsoplevelser og livsfortællinger

Tidligere socialpædagog Mogens Zimling havde en nærdødsoplevelse som 10 årig, da han var tæt på at drukne i sin onkels swimmingpool. Siden har Mogens følt en usædvanlig trang til at hjælpe andre i nød.

Læs mere »