Arkiver

snailmail

Et brev om dagen

Hvad kan man bruge brevskrivning til? Både sendte og usendte breve kan have en funktion med at fastholde en tankerække og fokusere på intention og modtager.

Læs mere »

To læsende forfattere

Thomas Merton og Martin Amis er begge selvbiografiske forfattere, der bruger direkte henvendelse til læseren og til de bøger de selv læser for at få os til at forstå, hvordan vi selv kan komme videre.

Læs mere »

Sjælen og døden

Er bevidstheden en egenskab ved kroppen? Eller har den en selvstændig eksistens? Indlægget lægger op til at filosofien og videnskaben genovervejer forholdet mellem sjæl og legeme.

Læs mere »

Parallelle universer

De Trump støtter, der invaderede Capitol Hill så ud til at leve i en anden virkelighed end lovgiverne i senatet. Et parallelt univers. Men er det ikke et vilkår for os alle?

Læs mere »

Søvnløshed og mindfulness

Mindfulness øvelsen “bodyscan” er i min erfaring et effektivt redskab mod søvnløshed. Indlægget henviser til tre forskellige udgaver af guidet bodyscan, alle er frit tilgængelige på nettet.

Læs mere »

Julefrokost og læringsglemsel

“Læringsglemsel” er et udtryk Lene Tanggaard bruger for at pointere, at for at lære, må man glemme at man lærer. Johannes V. Jensens hyldest til frokosten har en lignende pointe. Man må tie for at kunne nyde øjeblikket.

Læs mere »