Vekselvirkning imellem analyse af drømme og healing

Sammensmeltning af to billeder. I Forgrund ses healer der healer kvinde på briks. I baggrund ses nærbillede af kvindes ansigt

Jeg er inspireret af C.G. Jungs arbejde med drømme og har haft flere forløb, hvor det fysiske, det psykiske og det spirituelle følges ad. En udvikling i det psykiske kan igangsættes af en åbning til det spirituelle, der så igen giver en reaktion i kroppen, hvor klienten bliver mere kropsbevidst. Og omvendt: en erkendelse af, at healing faktisk kan registreres som fysisk fænomen, åbner en erfaringshorisont, der også omfatter det psykiske og det spirituelle. Jeg spørger derfor (næsten) altid om mine klienter har haft bemærkelsesværdige drømme.

Typiske motiver i drømme er den enkeltes forhold til sig selv og sin skygge, forholdet til autoriteter, samt forholdet til ens eget og det modsatte køn. Drømme fungerer ofte teleologisk, dvs de har en retning, der peger mod lysis: oplysning eller konsolidering.

Jeg ser arbejdet med drømme som komplementært til arbejdet med healing. Symbollaget i drømme kobler kroppen og det ubevidste sammen med rationalitet og bevidstheden i et helhedsperspektiv.